Velg en side

Festspillene i Kristiansund inviterer til leik

17.-20.september 2020

Leiken finnes i oss alle og i år vil vi gjerne utfordre kunstnerne, musikerne og publikum til å leike!

Under årets festspill kan du få oppleve lekne musikere og kunstnere fra øverste hylle, flere konserter med spennende interaksjoner mellom kunstnere. Kontakten mellom de involverte og publikum vil lage en helt spesiell opplevelse som bare kan oppleves der og da, det skjer i nuet.

Som mange av dere allerede har fått med dere er det i år også et aldri så lite Beethoven-jubileum. Det er i år 250 år siden komponisten Ludwig van Beethoven ble født og dette skal selvfølgelig markeres også i Kristiansund. I programmet finner dere flere muligheter til å oppleve de kjente og mindre kjente verkene av Beethoven.

Covid-19 situasjonen, som vi alle er kjente med, gjorde det utfordrende å arrangere Festspill i ordinær form. Derfor har vi i år et stort fokus på lokale kunstnere og leken som skjer ved menneskelige møter.

Disse er klare til Festspillene i Kristiansund 2020!

17.september blir det Åpningskonsert. Festivalkvartetten (Alex Robson, Bård Monsen, Anders Rensvik og Ole Eirik Ree), Sudesh Adhana (dans) Ann-Helen Moen (sopran), Hayden Powell (Trompet), Jostein Brødreskift (kontrabass) og Kjetil Bjerkestrand bidrar alle til en flott åpning i Kirkelandet kirke denne kvelden.

18.september blir det enda en mulighet til å høre festivalkvartetten vår, denne gangen inntar de Kranaskjæret for å servere en musikalsk aperitiff før vi beveger oss til Kulturfabrikken. Der vil Sondre Meisfjord og Trygve Fiske ta oss med inn i bassistens verden før John Pål Inderberg trio tar over scenen. Det vil være stor fare for gjesteopptredener og masse lek denne kvelden!

Lørdag 19.september har vi flere småkonserter og arrangement i byen for å gi en skikkelig festspillfølelse. På Nordic Light Fotohus vil blant annet duoen Meisfjord/Sandbukt og danser Sanna Ryg ha konsert.
Odd Williamsen fra Nordmøre museum holder foredrag på Kristiansund bibliotek om utsmykningen av Gripkirka. 40-års jubileet til Operaens ballettsenter blir markert med danseforestillingen «På tå hev» i Festiviteten.

Breaking Beethoven med blant annet Arve Tellefsen, Frode Alnæs og Kjetil Bjerkestrand blir et høydepunkt! Dette stjernelaget spiller i Kirkelandet kirke lørdagskvelden. På kveldstid er det også mulig å dra på Festspillpub og høre musikk fra Samech og Meisfjord/Sandbukt.

Søndagen gjester gruppa Samech og danser Maia Dullaert i Nordic Light Fotohus, det samme gjør KINDA trio. Gjennom hele festivalen vil utstillingen «New Landscapes» med russisk samtidsfotografi stå utstilt på Carolines plass. For å runde av Festspillene 2020 kommer Det norske Jentekor med dirigent Anne Karin Sundal-Ask, de vil holde avslutningskonserten sammen med Festivalkvartetten.

Billetter blir lagt ut fortløpende, og vi oppfordrer til forhåndssalg for å ha god oversikt dersom det skulle bli nødvendig å gjennomføre smittesporing.

Billetter får du kjøpt HER

Vi tar forbehold om endringer i programmet.
Ved inngangen til sommerferien så utsiktene lyse ut for smittetall i Norge, og det var ventet en økning i publikumsgrensene. Nå, når sommeren nærmer seg slutten er vi igjen i en situasjon som er mer usikker. Festspillene i Kristiansund følger situasjonen nøye, og forholder seg til de til enhver tid gitte råd fra helsemyndighetene, nasjonalt og kommunalt. Trygghet og helse for artister, frivillige og publikum kommer alltid først. På nettsidene våre vil vi legge ut oppdatert informasjon om eventuelle endringer i programmet.

Besøk oss!

Konsul Knudtzons gate 4B
6509 Kristiansund N

 

Postadresse

Festspillene i Kristiansund
Langveien 8
6509 Kristiansund N

Kontakt 

Daglig leder
Magnhild Sørvik
415 11 438
magnhild@festspillksu.no

Kunstnerisk leder
Kjetil Bjerkestrand 
kjetil@festspillksu.no

Produsent
Elise Lindvåg Solemdal
975 03 168
elise@festspillksu.no

Cookies-policy

© Copyright Festspillene i Kristiansund AS
Design / host: Adcom Kristiansund