Velg en side

Takk for i år!

 

Vi har en svært dårlig nyhet: Leken er slutt!

Men så har vi en veldig god nyhet: Så lenge kunstnere skaper kunst, formidler kunst og utøver kunst, og så lenge det finnes mennesker som vil ta imot, lytte og betrakte; så lenge fortsetter leken. Da vil den aldri ta slutt!

Nå står det igjen en viktig oppgave, nemlig å takke. Det gjør vi med stor glede, selv om det alltid er en fare for at noen som burde takkes, ikke blir nevnt. Derfor sier vi først: Tusen takk til alle som bidro til å planlegge og gjennomføre Festspillene i Kristiansund 2020. Og da mener vi virkelig alle!

Men mange skal nevnes med navn. La oss først nevne dem som på sett og vis sørger for at vi har et fundament å stå på for å kunne lage festspill:

 • SpareBank 1 Nordvest er hovedsponsoren vår, og det setter vi svært stor pris på.
 • Staten bidrar med vesentlige midler gjennom en årlig bevilgning fra Norsk kulturråd.
 • Eierne våre tar aktivt del i virksomheten og bidrar også med midler som vi er helt avhengige av: Kristiansund kommune, Møre og Romsdal fylkeskommune og de tre menighetene i byen: Kristiansund menighet, Nordlandet menighet og Frei menighet.
 • Så har vi en rekke samarbeidspartnere som er svært viktige for oss:
  • Operaen i Kristiansund
  • Nordic Light
  • Kranaskjæret
  • Industrikopi AS
  • Kulturfabrikken
  • Kristiansund kunstforening
  • Kristiansund folkebibliotek
  • Nordmøre museum

Vi ser fram til å fortsette samarbeidet med alle som dere som på forskjellige måter støtter oss.

Og vi har faktisk plass til flere sponsorer og samarbeidspartnere, dere er hjertelig velkomne til å bli med i festspillfamilien!

Det er alle dem som nå er nevnt, som skaper forutsetningene for å lage festspill i Kristiansund. Fundamentet eller podiet, om man vil.

Men det blir ikke festspill bare med et podium. Noen må være på podiet og skape kunst. Derfor, stor takk til

 • Alle festspillkunstnerne. Få nevnt og ingen glemt. Men jeg tillater meg spesielt å nevne Festivalkvartetten som har fulgt oss gjennom hele festspillperioden, fra første til siste konsert. Det er et privilegium å kunne skape festspill med kunstnere – og nå tenker jeg på alle som har stått på podiene våre disse dagene – som er på et så høyt kunstnerisk nivå som dem vi har kunnet glede oss over under årets festspill!
 • Teknikere og produsenter, alle de som sørger for god lyd og spennende lyssettinger, som rigger podiene og som ser til at de tekniske rammene rundt konserter og forestillinger er optimale. Stor takk til dere!
 • Alle våre engler, pyntet i vakre t-skjorter og omtales som ‘de frivillige’ som har tatt imot oss, ønsket oss velkommen, vist oss plasser, dynket oss med håndsprit, fraktet artister og utstyr, skaffet mat til sultne artister … og mye mer. Hjertelig takk til hver især av dere!

 

Men så er det slik at det blir ikke festspill bare av å ha et podium med gode kunstnere og et godt støtteapparat. Uten publikum blir kunstformidling meningsløs. For poenget med å skape og utøve kunst, er å skape kommunikasjon og interaksjon med mennesker som ønsker å lytte og betrakte, som ønsker å utsette seg for den påvirkningskraft som ligger i god kunst. Hjertelig takk til alle dere som kommer til konserter og forestillinger, slik at kunstformidling kunne skje. Festspillene ønsker å nå fram til så mange som mulig. La det bli kjent: også i publikumsområdene er det plass til flere!

 

Velkommen til Festspillene i Kristiansund 23.-26.september 2021 – Forhåpentligvis uten covid19 og håndsprit!

 

Hilsen

Einar Solbu, styrets leder, Festspillene i Kristiansund.

 

Besøk oss!

Konsul Knudtzons gate 4B
6509 Kristiansund N

 

Postadresse

Festspillene i Kristiansund
Langveien 8
6509 Kristiansund N

Kontakt 

Daglig leder
Magnhild Sørvik
415 11 438
magnhild@festspillksu.no

Kunstnerisk leder
Kjetil Bjerkestrand 
kjetil@festspillksu.no

Produsent
Elise Lindvåg Solemdal
975 03 168
elise@festspillksu.no

Cookies-policy

© Copyright Festspillene i Kristiansund AS
Design / host: Adcom Kristiansund