Velg en side

Peder A. Rensvik
(1937-2023)

Det var med stor sorg vi mottok beskjeden om Peder A. Rensviks bortgang. Peder var en drivkraft i kulturlivet på Nordmøre og ikke minst har han gjort en uvurderlig innsats som initiativtaker, festivalsjef og kunstnerisk leder for Festspillene i Kristiansund, tidligere KKKK-Festivalen.

Det hele startet etter en vellykket innvielse av det nye orgelet i Nordlandet kirke den 2. januar 2000, hvor han tok initiativet til å gjøre dette til en årlig festival. Allerede året etter, i 2001, ble den første festivalen arrangert, og siden har den vært en årlig kulturell opplevelse på Nordmøre.

Med et brennende ønske om at distriktet skal ha tilgang på kultur av like høy kvalitet som i storbyene, har han år etter år levert programmer med artister, musikere og kunstnere av ypperste klasse. I 2017 mottok KKKK-festivalen v/ Margaret og Peder A. Rensvik SpareBank1 Nordvests Verdiskaperpris som et resultat av dette.

En bauta for Nordmøres kulturliv er borte, men han har satt igjen dype spor. Vi er evig takknemlig for Peders utrettelige innsats.

Odd Williamsen har skrevet følgende minneord:
https://www.tk.no/peder-a-rensvik-1937-2023-en-nordmorsk-urkraft-er-stilt-til-ro/o/5-51-1300476

 

Besøk oss!

Konsul Knudtzons gate 4B
6509 Kristiansund N

 

Postadresse

Festspillene i Kristiansund
Langveien 8
6509 Kristiansund N

Kontakt 

Daglig leder
Magnhild Sørvik
415 11 438
magnhild@festspillksu.no

Kunstnerisk leder
Kjetil Bjerkestrand 
kjetil@festspillksu.no

Produsent
Elise Lindvåg Solemdal
975 03 168
elise@festspillksu.no

Cookies-policy

© Copyright Festspillene i Kristiansund AS
Design / host: Adcom Kristiansund