Velg en side

Hedvig Mollestad

Prisbelønnet gitarist og komponist kjent for sin tunge, riffbaserte spillestil, og svevende soloer i musikk går på tvers av flere sjangere. 

Mollestad kommer fra en musikalsk familie i Ålesund. Hun er utdannet som jazzgitarist ved Norges musikkhøgskole i Oslo, og ble kåret til «årets unge jazztalent» under jazzfestivalen i Molde i 2009. Kort tid etter startet hun Hedvig Mollestad Trio sammen med Ellen Brekken på kontra- og el-bass og Ivar Loe Bjørnstad på trommer. 

Hedvig Mollestad Trio debutalbum “Shoot” kom i 2001 hos plateselskapet Rune Grammofon, innspilt live i studio og utgitt til svært gode omtaler i både Mojo, The New York Times, Uncut samt i norsk musikkpresse. To år senere fulgte de opp med “All Of Them Witches”, et album som var en videreutvikling av bandets instrumentale uttrykk, som ofte beskrives som en blanding av blues, hardrock og improvisert, progressiv jazz. Senere har trioen gitt ut flere album som alle har høstet nasjonal og internasjonal oppmerksomhet. Bandet er også kjent for sine energiske liveopptredener, og har turnert mye i Norge så vel som i utlandet. 

Mollestad har siden 2010 arbeidet med større ensemble og skrevet bestillingsverk, blant annet Parken i Ålesund, Moldejazz og Vossajazz. Sistnevnte verk ved navn “Ekhidna” fikk hun Spellemannprisen for i 2020. I år leverer hun bestillingsverk til Festspillene i Kristiansund som skal urfremføres på årets åpningskonsert. 

Under Festspillene i Kristiansund 2024 kan du høre henne med bestillingsverket “Strenger i samspill” i Kirkelandet kirke onsdag 18. september kl. 19:00. 

Foto: Julia Marie Naglestad

Besøk oss!

Konsul Knudtzons gate 4B
6509 Kristiansund N

 

Postadresse

Festspillene i Kristiansund
Langveien 8
6509 Kristiansund N

Kontakt 

Daglig leder
Magnhild Sørvik
415 11 438
magnhild@festspillksu.no

Kunstnerisk leder
Kjetil Bjerkestrand 
kjetil@festspillksu.no

Produsent
Elise Lindvåg Solemdal
975 03 165
elise@festspillksu.no

Cookies-policy

© Copyright Festspillene i Kristiansund AS
Design / host: Adcom Kristiansund