Velg en side

Karoline Krüger

Karoline besitter den sjeldne kombinasjon av å være både etablert låtskriver og fullbåren musikalsk teaterartist. 

Karoline Krüger er en kjent norsk sanger, pianist, komponist og skuespiller. Hun har sin utdanning fra Lee Strasberg Theater Institute i New York. Hun debuterte som sanger da hun vant MGP i 1988 med låten “For vår jord” og har siden gitt ut 7 album som nådde både VGlista og Norgestoppen, men som også toppet lister i utlandet. I år 2000 gav hun ut det kirkemusikalske verket “Jakobsmesse”. Karolines siste utgivelse var oppfølgeralbumet «Labyrinter!», denne gang basert på André Bjerkes barnetekster. Også dette albumet ble nominert til Spellemann, i 2019. 

I teatersammenheng debuterte hun i «Bruredansen» på Den Nationale Scene i 1991, og siden har hun blant annet medvirket i «Ronja Røverdatter». I 1999 spilte hun hovedrollen i musikalversjonen av «Sofies verden» i en hangar på Fornebu. I 2004 presenterte hun forestillingen «De to stemmer», med egenkomponert musikk basert på tekster av André Bjerke, som ble utgitt på album og nominert til Spellemannsprisen i 2005. I 2010 spilte hun i musikalen «Company» på Den Nationale Scene. I 2019 spilte hun i forestillingen «Begynnelse» på Den Nationale Scene, i tospann med Eirik del Barco, i 2020 hadde hun den kvinnelig hovedrollen “Florence” i musikalen Chess, og i 2021 spilte hun “Donna” hovedrollen i «Mamma Mia» på Folketeateret i Oslo. 

Under Festspillene i Kristiansund 2024 kan du høre henne sammen med Sigvart Dagsland i Nordlandet kirke lørdag 21. september kl. 20:00. 

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Besøk oss!

Konsul Knudtzons gate 4B
6509 Kristiansund N

 

Postadresse

Festspillene i Kristiansund
Langveien 8
6509 Kristiansund N

Kontakt 

Daglig leder
Magnhild Sørvik
415 11 438
magnhild@festspillksu.no

Kunstnerisk leder
Kjetil Bjerkestrand 
kjetil@festspillksu.no

Produsent
Elise Lindvåg Solemdal
975 03 165
elise@festspillksu.no

Cookies-policy

© Copyright Festspillene i Kristiansund AS
Design / host: Adcom Kristiansund