Velg en side

Henning Sommerro

Festspillenes gode venn Henning Sommerro kommer til festivalen også i år, og denne gang ligger det an til en usedvanlig sterk konsertopplevelse.

 

Henning Sommerro er en kjent norsk musiker, professor, komponist og sanger. Han har gjennom fem tiår skrevet musikk til teater, ballett og film, korverk, kirkemusikk, kammermusikk og orkestermusikk. Han har samlet og arrangert folkemusikk, og tonesatt dikt av Hans Hyldbakk, blant annet «Vårsøg» fra 1977 som det mest kjente.  

Sommerro kommer fra Surnadal på indre Nordmøre. Han har organistutdanning i grunn og har blant annet jobbet som organist i Stangvik og Todalen. Videre studerte han orgel og komposisjon ved Musikkakademiet i Basel, ble så musikalsk leder på Teateret vårt i Molde og deretter ved Trøndelag Teater. Nå er han professor ved Institutt for musikk ved NTNU og underviser i kontrapunkt, orgelimprovisasjon og komposisjon. 

Sommerro har turnert i mange land både i Europa og i USA, og skrevet bestillingsverk til blant annet USA, Frankrike, Russland, Slovakia, Sverige og Danmark. 

Gruppa Vårsøg fikk Spellemannprisen for albumet «Sola e komma» i 1978. I 1981 ble Sommerro tildelt Spellemann hederspris, og i 1986 nok en Spellemannpris for albumet «Neonlys på Ivar Aasen». I 1978 fikk han Prøysenprisen. Han har fått den fylkeskommunale kulturprisen i både Møre og Romsdal (1979) og i Sør-Trøndelag (1988). I 2013 vart han utnevnt til kommandør av St. Olavs orden for innsatsen sin som musiker og komponist. 

Under Festspillene i Kristiansund 2024 kan du høre han og tre av hans komposisjoner fremført under avslutningskonserten “People of the book” i Kirkelandet kirke søndag 22. september kl. 18:00. 

Besøk oss!

Konsul Knudtzons gate 4B
6509 Kristiansund N

 

Postadresse

Festspillene i Kristiansund
Langveien 8
6509 Kristiansund N

Kontakt 

Daglig leder
Magnhild Sørvik
415 11 438
magnhild@festspillksu.no

Kunstnerisk leder
Kjetil Bjerkestrand 
kjetil@festspillksu.no

Produsent
Elise Lindvåg Solemdal
975 03 165
elise@festspillksu.no

Cookies-policy

© Copyright Festspillene i Kristiansund AS
Design / host: Adcom Kristiansund