Velg en side

Ditte Marie Bræin

Ditte Marie er en aktiv og ettertraktet sanger – født inn i Norges eldste musikerslekter og barnebarn av Edvard Fliflet Bræin. 

 

Ditte Marie Bræin har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Hun er blant de mest aktive unge og nyetablerte konsertsangerne i Norge, og er også en ettertraktet ensemblesanger. Hun har opparbeidet seg bred erfaring og kjærlighet for kirkemusikkrepertoaret gjennom jevnlige opptredener med de fleste symfoniorkestre og domkor i landet, og har ved flere anledninger samarbeidet med de norske samtidsensemblene Asamisimasa og Aksiom, noe som har utvidet hennes kompetanse og interesse for samtidsmusikkfeltet.  

Ditte har også opptrådt gjentatte ganger med tidligmusikkensemblet Barokkanerne, med DR Vokalensemblet under ledelse av Marcus Creed, og har jobbet med dirigenter/musikalske ledere som Ottavio Dantone, Kati Debretzeni, Enrico Gatti, Paul Agnew og Grete Pedersen. I 2013 var hun tilknyttet kulturutvekslings-organisasjonen Transposition og var med i en oppsetning av Händels «Messias» ved operahuset i Ho Chi Minh i Vietnam. Hun medvirker på en rekke CD-innspillinger, blant andre med Det Norske Solistkor, hvor hun siden høsten 2012 har vært fast sanger. I 2017 mottok hun stipend fra Sine Butenschøns fond.  

Under Festspillene i Kristiansund 2024 kan du høre hennes vakre sopranstemme som solist på konserten “Ut mot havet – en hyllest til Edvard Fliflet Bræin” i Kirkelandet kirke fredag 20. september kl. 19:00. 

Besøk oss!

Konsul Knudtzons gate 4B
6509 Kristiansund N

 

Postadresse

Festspillene i Kristiansund
Langveien 8
6509 Kristiansund N

Kontakt 

Daglig leder
Magnhild Sørvik
415 11 438
magnhild@festspillksu.no

Kunstnerisk leder
Kjetil Bjerkestrand 
kjetil@festspillksu.no

Produsent
Elise Lindvåg Solemdal
975 03 165
elise@festspillksu.no

Cookies-policy

© Copyright Festspillene i Kristiansund AS
Design / host: Adcom Kristiansund