Velg en side

Unni Boksasp

En anerkjent og viktig stemme i norsk folkemusikk!

 

Unni Boksasp er født på Tingvoll, men nå bosatt i Tinn i Telemark. Hun har sin formelle utdanning fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Høgskolen i Telemark, avdeling Rauland og NTNU. I tillegg har hun gått i lære hos flere av de fremste folkesangerne i Skandinavia.

Med røttene trygt plantet i de norske folkemusikktradisjonene, arbeider hun som sanger, komponist og folkedanser. Hun lar seg utfordre både i det tradisjonelle uttrykket og med å videreutvikle og lete frem nye musikalske veier.

I 2006 startet hun Unni Boksasp Ensemble, som blant annet har vunnet Spellemannspris for platen Keramello. De har spilt på de fleste folkemusikkscenene rundt om i landet, samt på en rekke festivaler i Norge, Sverige, Skottland og Canada. I 2018 og 2019 var de også på to store turneer i USA.

Et av hennes nyere prosjekt er knyttet til visjonsdiktet Draumkvedet, som blant annet ble fremført på to konserter i regi av Festspillene i Kristiansund tidligere i år.

I tillegg til å være frilansmusiker, er Boksasp også ansatt som førsteamenuensis i folkemusikk ved Universitetet i Sørøst- Norge.

Under Festspillene i Kristiansund 2023 kan du høre henne i bestillingsverket, De to stemmer, som er en del av Åpningskonserten onsdag 20. september i Kirkelandet Kirke.

 

Foto: Catherine Dokken

 

Besøk oss!

Konsul Knudtzons gate 4B
6509 Kristiansund N

 

Postadresse

Festspillene i Kristiansund
Langveien 8
6509 Kristiansund N

Kontakt 

Daglig leder
Magnhild Sørvik
415 11 438
magnhild@festspillksu.no

Kunstnerisk leder
Kjetil Bjerkestrand 
kjetil@festspillksu.no

Produsent
Elise Lindvåg Solemdal
975 03 168
elise@festspillksu.no

Cookies-policy

© Copyright Festspillene i Kristiansund AS
Design / host: Adcom Kristiansund