Marja Mortensson kommer fra en Svahken Sïjte reinbeitedistrikt i Hedmark, og er kjent for sin bemerkelsesverdige stemme. Musikken hennes er godt forankret i den sørsamiske levemåten, og sentrerer rundt hennes samiske urfolksidentitet.

Til tross for at hun er bare tjueåtte år har hun allerede høstet stor anerkjennelse for musikken sin, og gjennom karrieren har hun spilt og samarbeidet med flere kjente musikere. Hun ble kåret til «Årets unge kunstner» på den internasjonale urfolksfestivalen Riddu Riđđu, i 2014, og dette ga henne den sjeldne muligheten til å opptre i Taiwan, Sibir og Den demokratiske republikken Kongo. 

I 2017 kom hennes kritikerroste debutalbum Aarehgïjre – Early Spring, og allerede året etter kom hennes andre soloalbum, Mojhtestasse – Cultural Heirlooms. For dette vant hun Spellemannsprisen 2018 i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk. Sammen med Daniel Herskedal ga hun i 2019 ut albumet Lååje – Dawn, og i 2021 ga hun ut sitt fjerde album, Raajroe – The Reindeer Caravan, i samarbeid med Herskedal, Jakop Janssønn og Kringkastingsorkesteret. For sistnevnte vant hun Spellemannsprisen 2021 i klassen tradisjonsmusikk.

I tillegg til soloprosjekter er hun også en del av bandet Moenje som kombinerer joik og folkemusikk fra Helgeland og Trøndelag.

Under Festspillene i Kristiansund 2023 kan du oppleve hennes vakre stemme og sterke tilstedeværelse sammen med Daniel Herskedal og strykekvartett, fredag 22. september kl. 18.00 i Nordlandet Kirke.