Hans Christian Bræin, sønn av Kristiansunds komponist Edvard Fliflet-Bræin, har sin utdannelse fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Han var i en årrekke soloklarinettist i Oslo Filharmoniske Orkester og Esbjerg Ensemble i Danmark. I tillegg har han spilt i en rekke ensembler, blant annet Oslo Filharmoniens Blåsesolister, Oslo Sinfonietta, Cikada Ensemblet og Det Norske Kammerorkester. Han har vært solist med samtlige av de profesjonelle symfoniorkestrene i Norge og deltatt på en rekke festivaler.

Fra 1990-2013 var han ansatt som førsteamanuensis og senere professor ved Norges Musikkhøgskole, og han har hatt stor betydning for utdanning av unge klarinettister.

Han har også gitt ut en rekke plater, blant annet den kritikerroste innspillingen av Johannes Brahms samtlige verk for klarinett.

Under Festspillene i Kristiansund 2023 kan du høre han i samspill med Anders Rensvik og Joachim Kwetzinsky på Eventyrbilder: en afterwork-konsert, fredag 22. september kl. 16.30 i Kristiansund Kunstforening.