Hanne Marit Mordal Iversen startet som barn og spille piano på kulturskolen. Etter endt skolegang på musikklinjen ved Molde Videregående skole og et år på Toneheim Folkehøgskole, byttet hun hovedinstrument til sang. Deretter fulgte studier ved NTNU i Trondheim, Hochschule für Musik und Theater i München og Norges Musikkhøgskole i Oslo. Nå bygger hun på bachelorgraden til en master hos lærer Ann-Helen Moen.

Tross sin unge alder har hun fått reist rundt i Norge og Europa både som solist og sanger med Det Norske Solistkor og akademiet deres Solistkoret UNG. De siste to årene har hun blant annet sunget sammen med de to korene på Trondheim Kammermusikkfestival, Davos Festival i Sveits og Dordrecht Bachfestival i Nederland. Som solist har hun medvirket i verk som Mozarts Requiem og Johannespasjonen i Oslo, Dixit Dominus av Händel på Færøyene, og rollen som Nattens Dronning i Tryllefløyten på Hochschule für Musik und Theater München.

Under Festspillene i Kristiansund 2023 kan du høre henne i bestillingsverket, De to stemmer, som er en del av Åpningskonserten onsdag 20. september kl. 19.00 i Kirkelandet Kirke.