Daniel Herskedal startet sin utdanning ved musikklinjen på Molde videregående skole, før han tok bachelor ved jazzlinjen på NTNU, og master i jazztuba ved Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Siden har karrieren skutt fart og han har spilt med en rekke norske og internasjonale artister på festivaler og konserthus i hele Europa. Han er særlig kjent for sitt unike musikalske uttrykk, sin ekstraordinære evne til å presse grenser og utfordre konvensjonene for hva som er mulig å gjøre med instrumentet sitt.

Han har høstet stor oppmerksomhet, også internasjonalt, for albumutgivelsene Slow Eastbound Train i 2015, The Roc i 2017, Voyage i 2019, Call for Winter i 2020 og Harbour i 2021. Sistnevnte ble kåret til årets verdensjazzalbum av britiske Presto Music.

Herskedals musikk har også funnet veien til det amerikanske markedet. I 2019 komponerte han filmmusikken for «The Last Black Man In San Fransisco», produsert av Brad Pitt. I 2020 komponerte han musikken til en verdensomspennende reklamefilm for Coca Cola og i 2022 komponerte han musikken til den populære podcast-serien 9/12. Under The Ambiens Awards i Los Angels, vant han prisen “Best Original Score and Music Supervision” for hans arbeid med musikken til podcasten.

Han har også et spennende duosamarbeid med den sørsamiske sangeren Marja Mortensson. Sammen har de gitt ut flere album, og under Festspillene i Kristiansund 2023 kan du høre dem i samspill med strykekvartett fredag 22. september kl. 18.00 i Nordlandet Kirke.