Velg en side

John Pål Inderberg Trio

70-års jubilanten inviterer til en forsinket releasefest.
«Radio Inderberg» har blitt mottatt med strålende kritikker og nå er trioen med sitt ferske album klare for Kristiansund!

 

John Pål Inderberg har for lengst satt sine klare spor i den norske jazzen. Med sans for et musikalsk spontant uttrykk, har han turnert i en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. I trio med Håkon Mjåset Johansen og Trygve Waldemar Fiske spiller de gamle låter, noen ganger med nye linjer, andre ganger med gamle vers, og ofte med alt i ett drag.

Baritonsaksofonisten John Pål Inderberg er blant de mest betydningsfulle jazzmusikerne i Norge. Gjennom sin lange og innholdsrike karriere har han turnert og gjort en rekke innspillinger med noen av verdens mest respekterte jazzmusikere, som Lee Konitz, Warne Marsh, Chet Baker, Bob Brookmeyer og Chick Corea. Som pedagog, mentor og ledestjerne ved Jazzlinja i Trondheim har Inderberg inspirert og påvirket et stort antall norske jazzmusikere og tiltrukket studenter fra hele verden til Trondheim. Etterspørselen etter hans pedagogiske kvaliteter er stor og han har mottatt en rekke priser for sitt arbeid, inkludert Trondheim Jazzfestivals Ærespris og den høythengende Lindemannprisen i 2010. Det er ingen overdrivelse å si at John Pål Inderberg i mange henseender representerer det sanne hjertet av norsk jazz.

Håkon Mjåset Johansen er medvirkende på over 70 innspillinger og er en sentral musikalsk kraft i prosjekter som Come Shine, Motif, Urban Connection og IPA. Han har turnert med Chick Corea, Jan Garbarek og Michael Brecker, for å nevne noen, og han har vært en sentral musiker i norsk jazz siden tidlig 2000. Med kreative solistiske krumspring forankret i et særdeles swingende beat har Håkon fasinert og gledet publikum fra Svalbard i nord til Cape Town i sør.

Freiværingen Trygve Waldemar Fiske har markert seg som en av sin generasjons dyktigste bassister og turnerer jevnlig med Hanna Paulsberg Concept, Waldemar 4, Ine Hoem, John Pål Inderberg Trio og Erlend Slettevoll Trio. I 2014 mottok han Shellstipendet av Molde Internasjonale Jazzfestival og dannet bandet Waldemar 4 som høstet strålende kritikker i norsk presse høsten 2015.

Besøk oss!

Konsul Knudtzons gate 4B
6509 Kristiansund N

 

Postadresse

Festspillene i Kristiansund
Langveien 8
6509 Kristiansund N

Kontakt 

Daglig leder 
Kine Iselilja Gyldenskog
984 24 467
kine@festspillksu.no

Kunstnerisk leder
Kjetil Bjerkestrand 
kjetil@festspillksu.no

Cookies-policy

© Copyright Festspillene i Kristiansund AS
Design / host: Adcom Kristiansund