Internasjonalt anerkjent pianist med forkjærlighet for norsk og skandinavisk musikk!

Håvard Gimse regnes som en av Norges fremste musikere med et bredt og allsidig repertoar. Hans første større offentlige opptreden var som solist med Trondheim Symfoniorkester, bare 14 år gammel. Siden ble det studier ved Norges musikkhøgskole, Mozarteum i Salzburg og Hochschule der Künste Berlin. 

I dag har han etablert seg som en av Skandinavias fremste pianister, og er en ettertraktet musiker både som solist og kammermusiker. Med mer enn 30 CD-innspillinger er han også en av de mest betydningsfulle norske klassiske plateartister gjennom tidene.

I 1987 mottok han førsteprisen i Jugend Misiziert Competition, og siden har han fått en rekke av de mest prestisjetunge priser i Norge og Skandinavia, blant andre Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996 og Sibeliusprisen i 2004. Under Festspillene i Bergen i 2011 ble han sammen med Truls Mørk tildelt Kritikerprisen for sin framførelse av Beethovens samlede cellosonater.

Gimses USA-debut med orkester i New York Lincoln Center 1994 høstet glimrende kritikk i New York Times. Siden da har han gjort konserter i store deler av verden, vært solist med en rekke ledende europeiske orkestre, og gjester jevnlig alle de norske symfoniorkestrene. Han har gitt kritikerroste solistkonserter i de fremste konsertsaler så som Schauspielhaus i Berlin, Concertgebouw i Amsterdam, Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York, Palais des Beaux Arts i Brüssel og Filharmoiniens store sal i St.Petersburg.

Han er jevnlig å høre på festivaler og er en foretrukket samspillpartner for mange norske og utenlandske musikere. Gjennom mange år har han også samarbeidet med skuespiller Lise Fjeldstad om programmer som forener litteratur og musikk. Under Festspillene i Kristiansund 2023 kan du høre han sammen med henne i konsertforestillingen Ibsens små djevler, onsdag 20. september kl. 12.00 i Festiviteten.